Bloemen

Bij bijna elk afscheid spelen bloemen een belangrijke rol. Bloemen maken zacht, bloemen stralen schoonheid en daarmee troost uit.

Tijdens het afscheid 

Bij een thuisopbaring of condoleance staan ze bij de overledene. Tijdens het afscheid liggen ze op of rondom de kist. Bloemen zijn heel persoonlijk. U bepaalt wat u mooi vindt, hoeveel geld u eraan wilt besteden. U kunt bijvoorbeeld bloemen uit de eigen tuin gebruiken. U kunt losse bloemen zelf tot een bloemstuk steken. U kunt bijvoorbeeld op de rouwkaart het verzoek doen of iedereen één bloem meeneemt die bij het afscheid in vazen worden gezet. Er zijn vast nog meer mogelijkheden te bedenken.

Bloemen hebben zeggingskracht. De kleur, de soort bloem en zelfs het bloemstuk kan iets uitdrukken. Atelier Rijnberkhof maakt een persoonlijk bloemstuk op basis van voorwerpen of bloemsoorten die een verhaal vertellen over uw geliefde.  

Na afloop

Bij begraven blijven de bloemen achter op het graf. Bij een crematie kunt u er voor kiezen om de bloemen achter te laten voor het bloemenveld of mee naar huis te nemen. Soms is er nog een graf in de familie waar de bloemen naar toe gebracht kunnen worden. Ook het drogen van (een enkele) bloemen kan een mooie bestemming zijn. Een bedrijf dat dit professioneel doet door er bijvoorbeeld een schilderijtje van te maken is Fields of Hope. Laat u inspireren.