Wat te doen bij overlijden

Als een dierbare overlijdt, heeft u wellicht het gevoel dat er van alles tegelijk geregeld moet worden. LOF afscheid & uitvaartzorg helpt u daarbij vanaf het moment dat u ons belt. 

Vaststellen van overlijden 

Bij een overlijden thuis belt u zelf met de huisarts. Hij of zij zal zorgen dat er een schouwarts komt om officieel het overlijden vast te stellen. In het weekend of ’s avonds belt u met de huisartsenpost. In een ziekenhuis, zorgcentrum of hospice zal dit voor u geregeld worden. De schouwarts zorgt voor de officiële documenten en die kunt u bij mij afgeven. Met deze documenten zorg ik voor de aangifte van overlijden bij de gemeente.

Bellen met uitvaartverzorger

Nadat de schouwarts is geweest kunt u mij bellen, ongeacht of dat overdag is of ’s nachts. We maken dan een afspraak wanneer ik (zo snel mogelijk) naar u toekom. Tijdens dit eerste contact zal ik u een aantal vragen stellen over uw wensen met betrekking tot de opbaring van uw dierbare. Daarmee kan ik alvast wat praktische zaken voor u in gang zetten

Tijd 

Hoewel het verstandig is om de overledene binnen een bepaalde tijd te verzorgen, er is geen haast bij. U kunt gerust de tijd nemen om wat er gebeurt te verwerken. Wellicht wilt u eerst uw naasten op de hoogte brengen en wachten totdat zij er zijn. Wanneer het u rust brengt, mag u mij direct bellen.

Een compleet overzicht van wat er komt kijken bij het regelen van een uitvaart en hoe ik u hierbij zal begeleiden, vindt u onder: Uitvaart regelen