Uitvaartkosten

Waardig afscheid nemen is niet hetzelfde als een dure uitvaart.

Kosten uitvaart

Elk afscheid is anders en aan elke uitvaart hangt een ander kostenplaatje afhankelijk van uw wensen. Begraven is over het algemeen duurder dan cremeren. Dit heeft te maken met het grafrecht en de onderhoudskosten die u voor 20 jaar afkoopt. Een crematie kost tussen de 5.000 en 8.000 euro, een begrafenis kost algauw tussen de 7.000 en 10.000 euro. 

Maatwerk

Toch is er veel waar u invloed op heeft. Kiest u voor een sobere catering in kleine kring, of zijn er veel gasten en biedt u een uitgebreide borrel aan? Plaats u een advertentie in een landelijk dagblad of in een plaatselijke courant? Wilt u een condoleance-avond voorafgaand aan de uitvaart, of is de condoleance na afloop van de dienst? Wilt u professionele dragers of draagt de familie zelf de overledene? Het is allemaal bespreekbaar en uiteraard denkt LOF afscheid & uitvaartzorg hierin met u mee, afhankelijk van uw (budgettaire) mogelijkheden. Nadat u wensen in grote lijnen zijn besproken ontvangt u, desgewenst, een inschatting van de kosten.

Transparante kosten

De kosteninschatting die u ontvangt is transparant. Voor elk product of dienst die LOF afscheid & uitvaartzorg inkoopt bij derden krijgt u de rekening te zien. U kunt achteraf precies zien wat er is betaald, zoals bijvoorbeeld de laatste verzorging, de kist, het rouwvervoer etc. U betaalt dus een eerlijke prijs. Daarnaast maak ik gebruik van een vast tarief voor de begeleiding en uitvoering van de uitvaart. Dit tarief kan variëren bij een eenvoudige of juist een uitgebreide uitvaart.

Budgetbesparende uitvaart

Natuurlijk kunt u bij LOF afscheid & uitvaartzorg ook terecht voor een budget besparende uitvaart, bijvoorbeeld een sobere crematie zonder bijeenkomst. U bespaart vooral door dingen zelf te regelen. Wilt u dit bijtijds bespreken dan kunt u contact met mij opnemen voor een voorgesprek.