Rouwkaarten

De rouwkaart wordt idealiter op de eerste of tweede dag na overlijden verstuurd. Locatie en datum van de uitvaart zijn dan bekend. Nu nog een passende afbeelding en tekst kiezen, dit is best een opgave.

Rouwkaart

Maar de ervaring leert dat het altijd lukt om een mooie persoonlijke kaart te maken. Een kaart die, hoe raar het ook klinkt, troost biedt. In dit proces werk ik samen met een ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in rouwkaarten. Ter plekke neem ik voorbeelden mee en een boek waarin u kunt bladeren. Om inspiratie op te doen kunt u de site van Hellenique bezoeken. Eigen idee├źn kunnen altijd worden ingepast. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte foto of een foto van de overledene maakt de rouwkaart persoonlijk en tevens een mooie herinneringskaart. Voordat de kaart naar de drukker gaat krijgt u een digitale proefdruk te zien.

Rouwpost

Zodra het formaat gekozen is kunt u beginnen met het schrijven van de enveloppen, die ik bij u afgeef. Terwijl u de adressen schrijft, zorg ik dat de kaart wordt gedrukt. Vervolgens zorg ik dat de rouwpost bij PostNL wordt afgeven, zodat de kaarten de volgende dag worden bezorgd. Indien gewenst, ontvangt u een pdf van de kaart die u digitaal kunt versturen.