MVO

Vanuit mijn persoonlijke betrokkenheid kies ik ervoor om maatschappelijk te ondernemen. Hieronder leest u hoe LOF afscheid & uitvaartzorg daar vorm aan geeft.

Condoleance boeken en de herinneringsdoos die nabestaanden na afloop meekrijgen, laat ik maken bij Papyrus Bronlaak te Oploo. Bewoners van Bronlaak maken de mappen en dozen met de hand en maken gebruik van een natuurlijk verfprocédé, dat marmeren wordt genoemd. Elke doos en elke condoleancemap is daardoor een uniek exemplaar. Bronlaak maakt deel uit van De Seizoenen (www.deseizoenen.org) een woon-, en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor meer informatie, zie de Seizoenen.

Door het plaatsen van een advertentie op de nieuwe bus is de Witte Schuur geholpen bij de aanschaf van een busje voor het vervoer van mensen met een beperking. De Witte Schuur is een zorgboerderij in Culemborg. Voor meer informatie, zie de Witte Schuur.

Haiti

Vanaf januari 2019 schenkt LOF afscheid & uitvaartzorg 1% van het aannametarief van uw uitvaart aan stichting Wereldouders (www.wereldouders.nl) om hiermee begrafenissen te bekostigen in Haiti. Een begrafenis van een kind, iets dat dagelijks voorkomt in Haiti, kost 12 euro. Veel ouders kunnen dit bedrag niet opbrengen. Ik steun dit project in samenwerking met Marja Oosterman van Oleander Uitvaartzorg (link).