Ervaringen van anderen

Soms sta je zomaar voor de keuze. Ervaringen van anderen kunnen u sterken in het kiezen voor LOF afscheid & uitvaartzorg.

Mei 2020

Mijn ernstig zieke vrouw bepaalde kort geleden zelf dat zij op waardige wijze wilde sterven. Jeannelies Lof werd mij voor de uitvaartzorg aanbevolen. Beter advies had ik, samen met mijn gezinsleden, niet kunnen krijgen.  Naast uitvoerende, praktische zaken, waarin alle details tevoren goed waren doordacht en besproken, vervulde zij een coachende en adviserende rol. Haar kennis bleek uit het goede eindresultaat van een verdrietige maar mooie crematieplechtigheid.

De beste keus die wij in deze hebben gemaakt. Onze dank aan Jeannelies: respect en waardering.

April 2020

Het overlijden van mijn moeder kwam erg snel dichtbij. Zoook de vraag wie de uitvaart zou moeten verzorgen. Op advies kwamen we uit bij Jeannelies. En dat is de juiste keuze gebleken. Vanaf het eerste moment heeft zij in alle rust onze wensentot realiteit gebracht. En juist die rust is erg prettig. een crematie in besloten kring zonder toeters en bellen maar met waardigheid voor mijn moeder en oog voor detail. Ook voor mijn vader van 90, die nu alleen achter blijft, had je oog. Het menselijke staat bij jou voorop.

Bedankt Jeannelies voor je goede zorgen. Ons afscheid was precies zoals mijn moeder dat gewild had!

Maart 2020

Ik wil je hierbij heel erg bedanken voor afgelopen week.  Wij hebben met zijn allen en zeker mijn moeder, een fijn gevoel overgehouden, hoe jij alles voor ons geregeld hebt. Om in deze rare en surrealistische omstandigheden, ons een zo mooi en fijn afscheid van onze vader en man te geven, zijn wij bijna (jaja bijna) sprakeloos. Heel erg bedankt voor je goede zorgen voor ons en mijn moeder.

December 2019

Mede namens de kinderen, hartelijke dank voor je kaartje ter nagedachtenis aan de sterfdag van mijn man. Heel attent. Het gaat snel zo’n jaar, ondanks alle ups en downs, en wij missen hem elke dag. Zaterdag, toen het jaar rond was, hebben we als gezin een krans gebracht naar het familiegraf waar zijn as is bijgezet en we hebben veel goede herinneringen opgehaald. 

Vandaag denk ik aan de crematie en alle dagen vol voorbereidingen. Jouw belangrijke rol daarin en jouw prettige, professionele en haast persoonlijke begeleiding in deze gedenkwaardige periode waren een grote steun voor ons allemaal. Dit viel anderen ook op.

April 2019

Omdat we wisten dat mijn vrouw op korte termijn zou overlijden wilden wij het afscheid nog samen invullen. We kwamen uit bij Jeannelies met wie we een afspraak maakten voor een kennismaking. Er was een goed gevoel en na het overlijden is Jeannelies gekomen en vanaf dat moment heeft ze samen met mij en de kinderen het afscheid vormgegeven. Alle dagen heeft ze een deel van het afscheid met ons doorgenomen en zo ons naar de dag van het afscheid begeleid. Ze nam alle tijd en persoonlijke aandacht voor onze wensen en nam waar nodig initiatief. Ze geeft je het gevoel dat alles mogelijk is en gaat dit dan ook regelen zodat onze wensen uitkwamen. Het is mede door de warme aandacht voor ons en mijn vrouw dat wij met trots en mooie herinneringen terug kunnen kijken op een zeer persoonlijk en warm afscheid op een mooie locatie. Jeannelies Lof maakt haar motto “Als aandacht er echt toe doet” meer dan waar.

Januari 2019

Dank voor je betrokkenheid, professionaliteit en weten wat wanneer nodig is.

Oktober 2018

Na het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Jeannelies heeft ons hierin heel fijn en bekwaam begeleid. Zij dacht met ons mee en stond voor ons klaar. Wij hebben samen met haar alles kunnen regelen om het afscheid van onze (o)ma en oma-oma zo persoonlijk mogelijk te maken. Je weet op moeilijke momenten met je persoonlijke touch de juiste snaar te raken.

Juli 2018

Als familie willen wij onze “LOF” uitspreken over jouw geleverde diensten voor, tijdens en na de uitvaart van onze man, (schoon)vader en opa. Met name de tijd die je voor alles nam en de persoonlijke aandacht die wij hebben ervaren, hebben wij zeer gewaardeerd. Door je manier van werken leek het of je bij ons hoorde. Dit vonden wij heel erg prettig. Je gaf veel ruimte en bewaakte op eigen wijze het proces. Door deze goede samenwerking is het afscheid heel mooi geworden. Hiervoor onze hartelijke dank.

Februari 2018

Enige jaren terug toen je de uitvaart van mijn zus op bijzondere wijze hebt begeleid, heeft mijn moeder de wens naar je uitgesproken dat ze wilde dat je ook haar uitvaart zou begeleiden als haar tijd gekomen was. Dit niet alleen op basis van je warme persoonlijkheid maar ook om de manier waarop je de wensen van de familie wist te vertalen naar de mogelijkheden die er waren. Ook al waren ze niet geheel gebruikelijk.
Toen mijn vader overleed wist mijn moeder al direct wie de uitvaart zou moeten verzorgen en nu zij zelf is overleden hebben we conform haar wens contact met je gezocht om haar uitvaart te begeleiden. Omdat we elkaar al kenden liep het contact makkelijk en prettig ondanks de droevige omstandigheden. Mijn moeders wensen waren eenvoudig en je hebt daarin goed meegedacht en op een integere manier meegestuurd waar dat gewenst was. Het is fijn dat je durft mee te denken in het maken van keuzes en je kennis van zaken te delen om tot een goed en passend afscheid te komen met oog voor de persoonlijkheid van de overledene. Onze dank daarvoor.

Januari 2018

“Het is zwaar om in net iets meer dan een jaar allebei je ouders te verliezen. Zeker wanneer ze allebei getroffen zijn door dezelfde rotziekte, dementie.
In oktober 2016 overleed eerst onze moeder, Hanneke. Ondanks dat we het einde zagen naderen en het haast verwelkomden voor haar, kwam het verlies en het verdriet toch hard aan. Wij, twee zussen, wilden een mooi, warm en persoonlijk afscheid. Waarbij we vooral ook rekening wilden houden met onze vader, die toen ook al behoorlijk ziek was.
We belden op goed geluk een uitvaartorganisatie en Jeannelies Lof verscheen even later bij mijn moeder op de kamer. Achteraf bezien was eigenlijk alles geregeld met dat ene telefoontje. Wij konden natuurlijk onze vragen stellen en wensen kenbaar maken, maar het was alsof Jeannelies ons gezin altijd al kende en dat maakte dat we meteen vertrouwen hadden dat het goed zou komen. We kijken met heel warme gevoelens terug op het afscheid van mama!
6 januari 2018 overleed ook onze vader, Fons. Zonder een seconde over na te denken, belden we Jeannelies. Die, toeval bestaat niet, net die dag weer aan het werk was na een kerstreces. Ze had dus tijd en stond onmiddellijk weer voor ons klaar. Ook papa heeft het afscheid gehad wat hij verdiende!
Dankjewel, Jeannelies. Volgens ons ben je als geen ander in staat om iets dat zwaar is, een beetje lichter te maken!”

December  2017

Rond Kerst bleek niet de makkelijkste periode om een geschikte plek te regelen voor een niet-standaard uitvaart voor redelijk wat genodigden (en muzikanten). Maar dankzij de betrokkenheid en volharding van Jeannelies werd het een hele bijzondere en intieme bijeenkomst op een mooie lokatie, evenals voor het samenzijn na afloop. Jeannelies was pro-actief, meedenkend, sturend waar nodig, rustig en invoelend. Heel fijn om op zo’n manier de uitvaart van mijn vader te kunnen vormgeven, bedankt!

 November 2017

Jeannelies was vanaf het eerste contact betrokken en ontzorgend. Zij luisterde erg goed naar onze wensen, kwam haar afspraken na en was flexibel, ook wanneer we wat extra ruimte nodig hadden.
Tevens zorgde ze ervoor dat al wat tijdig geregeld moest zijn, op tijd in orde kwam. Zij heeft een prettig warme persoonlijkheid. Jeannelies begeleidde ons op zo’n manier, dat we stijlvol en warm afscheid konden nemen.

December 2016

P. vond de uitvaart “geslaagd en waardig”. Hij heeft het ervaren als een enorm intensieve fase, maar gaf aan: “We hebben hem een goed afscheid gegeven. Alles klopte”.

December 2016

“We zijn zo tevreden over Jeannelies. Alles is heel goed gegaan. Jeannelies mag ook mijn uitvaart doen als het zover is.”  Wat haar altijd bij zal blijven is dat voor haar kleindochter de kist even open is gegaan, zodat zij een vlinder bij Opa in de kist kon leggen. De vlinder ging op zijn hand zitten. “Mijn man was een echte natuur en dierenliefhebber. En nu is hij met een vlinder de hemel in gegaan”. Een prachtige gedachte waar ze altijd met een warm gevoel aan terug zal denken.

Oktober 2016

De familie was heel tevreden over de uitvaart. “Het was heel prettig dat Jeannelies zo snel kon schakelen.” De familie besefte dat het regelen van de uitvaart niet zo gemakkelijk was, daar ze nog heel weinig gezamenlijk hadden nagedacht over de wensen. Jeannelies heeft hen daar prima in begeleid, waardoor het een heel mooi afscheid is geworden.

Oktober 2016

“Het is een mooi afscheid geworden, geheel geregeld zoals mijn tante het had gewild en had beschreven van tevoren”. A. vond het grandioos dat haar tante opgebaard kon worden in de tuinkamer van de parochie. Dit zou haar tante heel fijn hebben gevonden. “Jeannelies is een schat van een vrouwtje, meteen toen Jeannelies binnen kwam was de klik er. Het was helemaal prima dat ze er was.” De familie heeft Jeannelies achteraf een bloemetje met kaartje gegeven als dank. “Dat heeft ze dubbel en dwars verdiend!”

Augustus 2016

“De uitvaart was fantastisch! Jeannelies is een super uitvaartverzorgster. Ze heeft het heel goed gedaan”. P. vertelt dat het regelen van de uitvaart haar helemaal meeviel door het fijne contact met Jeannelies. Dat vond ze een verademing. “In een hele korte tijdsbestek is alles goed gekomen. Het is een mooie, verzorgde, uitvaart geworden.”

Juli 2016

B. kijkt terug op een prachtige, indrukwekkende uitvaart. Jeannelies heeft alles heel goed geregeld. Het contact was zeer prettig.

Juni 2016

“We hebben het zo geregeld, dat het ook prettig was voor de kleinkinderen die in de puberteitsperiode zitten. Dat is heel goed gelukt. De woorden die zijn gesproken, met de spreuken en opmerkingen die hij vaak maakte, de foto’s, de levensloop, de rozen die op de kist werden gelegd, maakten het een prachtig, persoonlijk afscheid. De route die de rouwauto maakte, leidde langs een bekende route. Hierdoor kon ik, de plekjes waar we samen leuke en mooie dingen hebben beleefd, tijdens de rit aanwijzen en delen met mijn kleinkinderen. Dat maakte dat echt àlles klopte”. Ze vraagt mij nadrukkelijk haar complimenten en dank door te geven aan Jeannelies voor de hulp die zij heeft gegeven m.b.t. o.a. het uitzoeken van de polissen en het op tijd klaar hebben van de bedankkaartjes, voordat de krant uitkwam met hun advertentie. Bij deze: chapeau Jeannelies!

April 2016

De familie is erg tevreden. Meneer geeft namens de familie graag nogmaals oprechte complimenten over de manier waarop Jeannelies de familie heeft bijgestaan en alles heeft geregeld. M.n. de manier waarop tante het verpleeghuis uit werd gedragen en (zoals Jeannelies had voorgesteld) de familie vervolgens achter de auto heeft gelopen, als een mini begrafenisstoet, waarbij we even stil hebben gestaan bij het huis van tante, was bijzonder mooi en waardevol. “Niets was Jeannelies te veel”.

Maart 2016

De familie kijkt “met een heel positief gevoel terug op de uitvaart”. Ze vonden het een mooie uitvaart. Jeannelies heeft het perfect gedaan. Niets op aan te merken. “Alles is gegaan zoals de bedoeling was. Alleen maar grote complimenten voor Jeannelies. Ze heeft veel steun gegeven. Daar zijn we haar zeer dankbaar voor”.

Maart 2016

“Het liep op rolletjes. We hebben nergens over te klagen. Dat hebben we ook aan Jeannelies verteld. Omdat het zo goed is gegaan, zullen we dit natuurlijk ook doorvertellen aan de mensen in onze omgeving.”

Februari 2016

“Hartelijk dank voor alle zorg, steun en hulp. Dankzij jou en je prachtige woorden is de afscheidsdienst van mijn vader geworden zoals ik hoopte dat deze zou zijn: een waardig, warm en liefdevol afscheid. Je bent een kanjer in je werk!”

Januari 2016

Over de uitvaart en Jeannelies is de familie zeer tevreden. “Jeannelies heeft alles heel goed gedaan”. Er was één minpunt, “maar daar kan Jeannelies niets aan doen: diverse genodigden hadden moeite om het crematorium te vinden, enkelen kwamen hierdoor zelfs te laat”.